Om oss

OM PALMENCO AB


Ursprung & Fokus

Palmenco AB grundades i slutet av 1960-talet av Lars Palmgren som ett agenturföretag, med en inledande fokus på alkoholballonger från Lion Laboratories för polisanvändning, vilket etablerade företagets riktning mot polis- och trafikteknik. Sedan dess har Palmenco utvecklats till en innovatör med ett brett sortiment av egna produkter, inklusive fordonsvågar och system för automatisk nummerplåtsläsning, och betjänar kunder från nordiska polismyndigheter till transport- och sjukvårdssektorn.

Innovation & Partnerskap

I över fyra decennier har vi arbetat för att öka trafiksäkerheten genom nära samarbete med myndigheter, landsting, kommuner och privata aktörer. Vårt bidrag omfattar teknik för hastighetsövervakning, automatisk nummerplåtsläsning, körbeteendeanalys och alkoholkontroller i Skandinavien. Som generalagent för flera ledande märken, däribland Kustom Signals, Lion Laboratories och Teknoscale, erbjuder vi en omfattande produktportfölj som även innefattar våra egenutvecklade lösningar.

Produktutveckling & Expertis

Sedan 2017 ingår även Foxguard alkolås i vårt utbud. Palmenco AB har också kompetens inom ackrediterad kontroll av fordonsvågar och hastighetsmätare, och vi har fullt utrustade verkstäder för service, tillverkning, reparationer och prototypframtagning.

Kvalitetsåtagande

Vi prioriterar kundnöjdhet, kvalitet, kompetens och ärlighet i allt vi gör. Med huvudkontor i Borås och en filial i Stockholm, är vi ett helt privatägt företag med högsta kreditvärdighet, och vår verksamhet kontrolleras regelbundet av SWEDAC för att upprätthålla högsta standard.

Palmenco Swedac 7658