OM PALMENCO


​Palmenco bildades i slutet av 1960-talet av Lars Palmgren som ett rent agenturbolag. Med agenturen för det brittiska bolaget Lion Laboratories så kallade alkoholballonger för Polisen så blev det starten för företagets inriktning mot Polis och trafikteknik.

Genom åren har företaget även blivit ett utvecklingsföretag med egna produkter såsom fordonsvågar, genomsnittshastighetsmätare, videoutrustning, system för automatisk nummerplåtsläsning med mera. Bland företagets kunder kan nämnas, Nordiska polismyndigheter, transportindustrin, sjukhus och andra vårdföretag.

Palmenco AB har nu i över fyra decennier arbetat tillsammans med myndigheter, landsting, kommuner och privata aktörer inom mätteknik för ökad trafiksäkerhet. Med hjälp av hastighetsövervakning, automatisk nummerplåtsläsning, analys av körbeteende och alkoholkontroll på våra vägar, hamnar, gruvor och andra arbetsplatser i Skandinavien gör vi vardagen säkrare. Vi är generalagent för flera ledande märken på marknaden där ibland Kustom Signals, Lion Laboratories och Teknoscale men har också egenutvecklade produkter. I produktportföljen finns allt från professionell alkoholmätning och bevisinstrument till vägning av tunga fordon, men även videosystem och avancerade laser- och radarsystem.

Vi kan även utföra en ackrediterad kontroll av fordonsvågar samt laser- och genomsnittshastighetsmätare. Vi har även fullt utrustade verkstäder för service, tillverkning, reparationer och prototypframtagning. Sedan januari 2017 saluför, kalibrerar och utför vi på Palmenco AB även Foxguard alkolås.
Bland våra ledord som vi strävar att du som kund skall känna igen dig i är; extra kundnöjdhet, kvalitet, hög kompetens och ärlighet.
Företaget har sitt huvudkontor i Borås med filial i Stockholm och är helt privatägt.
Palmenco AB har högsta kreditvärdighet.Revision och kontroll av vår ackrediterade verksamhet utförs av SWEDAC.